vrijdag 6 januari 2017

Een lekkere warme col

Mijn eerste blogpost van dit nieuwe jaar en daarin wil ik jullie natuurlijk eerst een ontzettend goed, gezond, gelukkig, sprankelend én creatief 2017 wensen!

De kerstvakantie loopt op zijn einde, nog aankomend weekend én dan moeten mijn kinderen weer naar school.

We genoten van een fijne kerst bij onze familie.
Daarna kwam er een griepje langs bij ons thuis waarbij mijn oudste dochter, manlief en ik op één volgend ziek waren (helaas lag ik tijdens oudjaarsdag/avond ziel op de bank). Een beetje jammer zo tijdens de vrije dagen maargoed we hebben er maar het beste van gemaakt.

De afgelopen dagen voelde ik me gelukkig weer een stuk beter en werd ik aan het 'werk' gezet door mijn jongste zoontje (3jr). Hij stond voor mijn garen-kast en zei  'Mama wanneer ga je nu een sjaal voor me haken? Ik wil hem in het blauw, groen, oranje, grijs en zwart (alle kleuren aanwijzend in de kast). Nou zo'n vraag kan ik natuurlijk niet weigeren, dus ik ging gelijk aan de slag.

Gaandeweg bedacht ik me dat een col eigenlijk handiger was dan een sjaal. Hij schuift hem zo zelf over zijn hoofd...veel handiger dan een sjaal die hij niet goed kan knopen en weer los schiet (én ook een voordeel een col is sneller klaar dan een sjaal ;-) ).

De col is inmiddels klaar én voorzien met een leren label met zijn nam erop. Is het gelijk duidelijk dat dit zijn col is.

Hij heeft hem vandaag al goed kunnen gebruiken. En als wij maandag weer op de fiets naar school gaan zit hij er in ieder geval warmpjes bij!

Mijn andere zoontje plaatste ook gelijk een bestelling, dus col nummer 2 is ook al in de maak.

Ik wens je een heel fijn weekend!

Liefs,

Mabel

(helaas komt de kleur groen wat flets over, dit komt doordat het fluor groen is deze kleur is wat lastig te fotograferen)

5 opmerkingen:

 1. Wat een vrolijk snoetje :-) Heel leuke sjaal, die kleuren heeft hij goed gekozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk als ze zelf vragen of je iets voor ze wilt maken. En groen op de foto, bij mij lukt het nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor jou ook nog een heel gelukkig, gezond en creatief nieuwjaar! De col staat hem erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een heerlijk manneke en superleuke col Mabel! fijne dag xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke foto's. Hij is er duidelijk heel blij mee. En dat snap ik wel. Het is een leuke col geworden.

  BeantwoordenVerwijderen