zondag 21 augustus 2016

Vakantie en haakprojecten

De zomervakantie loopt op zijn einde, dus het werd weer eens tijd voor een blog. Deze blog gaat over mijn vakanties, en natuurlijk haakte ik ook nog! Deze vakantie maakte ik mijn roze winter sjaal af!

Terwijl ik deze blog schrijf geniet ik nog even van een mini vakantie, samen met mijn kinderen op een fijne plattelands camping in Drenthe. Nog even eruit, lekker spelen op de camping, en ik vermaak me ook prima met mijn haaknaald en een boek. Wat ik aan het maken ben, zien jullie gauw hier op onze website.


Maar voor onze mini vakantie hadden we er al 4 weken zomervakantie op zitten. De eerste twee weken gingen we met ons gezin naar Italië. Ondanks dat het weer soms wat wisselvallig was, hebben we een heerlijke vakantie gehad met elkaar!


Bij thuis komst waren er al heel veel appels rijp, zijn ze niet prachtig!?
Ik bakte met deze appels heerlijke appelflapjes.


En natuurlijk werd er ook gehaakt. Wie mij op Instagram volgt, zag al voor de zomervakantie foto's langs komen van een roze omslagdoek/sjaal. Mijn doel was om hem voor de vakantie af te hebben, maar helaas door alle drukte voor de vakantie lukte dat niet. Dus ik sprak met mezelf af dat die dan maar tijdens onze vakantie in Italië af moest komen. Nou en of dat lukte! Na 6 dagen was hij af...

Ik ben erg blij met het eind resultaat, roze met een kleine touche grijs. 
I Love it!


Ik haakte de omslagdoek/sjaal met Stylecraft Special DK
en Royal garen van de Zeeman. 
Het roze garen is van Stylecraft en de grijstinten van de Zeeman.
Het is een heerlijk grote omslagdoek geworden. Maar ik zal hem waarschijnlijk
als dikke sjaal gaan dragen want dat vind ik toch wel het fijnste!Voor wie morgen weer aan het werk moet of naar school, heel veel succes/sterkte! En voor wie nog 1 of 2 weken vakantie heeft, geniet ervan! 
Wij gaan in ieder geval genieten van ons laatste weekje, 
want 29 Augustus begint hier ook weer het gewone dagelijkse leven.

Liefs, Mabel
19 opmerkingen:

 1. Heerlijk terugblikken op jullie fijne vakantietijd. Je houdt een prachtige omslagdoek over aan deze vakantie.

  Geniet van jullie laatste week, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne vakantie heb je gehad! Geniet er nog van. Ook je omslagdoek is prachtig, mooie kleurencombi! Fijne avond!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo mooi, je roze sjaal! En die appels, mmmm... Lekker!
  Nog een fijne vakantie verder, ik begin hier op 1 september weer ;-)
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje wel! Roze is altijd goed, niet waar? Nog een hele fijne vakantie!
   Kinderen moeten hier 29 Augustus weer naar school.

   Groetjes Mabel

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Dankje wel! Ja leuk he dat felle, ik hou ervan!
   Fijne dag!

   Groetjes Mabel

   Verwijderen
 5. leuk en vrolijk blogbericht mabel! en je omslagdoek is prachtig! groetjes esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje wel Esther! We hebben genoten van de vakantie, vandaag ons laatste dagje op de camping...vanavond gaan we naar huis!
   Liefs Mabel

   Verwijderen
 6. Heel mooie omslagdoek! Hier zijn de scholen weer begonnen dus genieten jullie nog maar van die laatste (zonnige) week!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje wel Sandra! We hebben genoten, vanavond pakken we in en gaan we weer richting huis...maandag beginnen onze kinderen weer op school.

   Groetjes Mabel

   Verwijderen
 7. Klinkt als een heerlijke vakantie. Fijne omslagdoek, roze is altijd goed ;) heel mooi!
  Geniet van de zin nog even.
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het was ook heerlijk Wendy! Ja roze is altijd goed, elk tint roze...ik ben er gek op!! Fijne dag!

   Groetjes Mabel

   Verwijderen
 8. Hey Mabel,
  Wat een leuke foto's heb je allemaal gedeeld. Mooi hoor, Italië. Ik ben zelf ook 3 weken in Italië geweest. Waar was je? Het lijkt op het Gardameer :-). Je omslagdoek is mooi geworden zeg, Mooie kleurencombi :-).
  Geniet nog even van de vakantie, doe ik ook :-).
  Fijne dinsdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Emily,
   Oh heerlijk 3 weken! Ik ben echt Italie fan! Wij zaten aan het Ledro meer, dat is 15 min boven Riva del Garda (Noorden van Gardameer). Maar de collage met foto's is inderdaad van het Gardameer, we waren een dagje naar Limone geweest. Dankje wel! roze is altijd goed hé?
   Fijne dag!

   Groetjes Mabel

   Verwijderen
 9. Hmmm, lekker! Appelflapjes van die mooie appels. Je omslagdoek ziet er prachtig uit! Mooie kleurencombi heb je gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ze waren heerlijk, mijn man bakte daarna ook nog een appeltaart! Die was ook super geslaagd...Nu hebben we nog meer appels hangen, dus ik denk dat we van het weekend nog wat lekkers gaan bakken.
   Dankje wel! Roze is altijd goed toch!??

   Fijne dag

   Groetjes Mabel

   Verwijderen
 10. Wat een mooie vakantiefoto's en je omslagdoek is prachtig geworden! Hier begint het komende week weer.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen