zondag 15 mei 2016

Finished projects

Tijdens de MDHaakhappening kregen we een prachtige bol Moya yarn. Ik wist maar niet wat ik met deze speciale bol wilde doen. Totdat ik vond dat ik een telefoonhoesje nodig had. Terwijl ik door mijn bak met haakspulletjes rommelde, vond ik ook nog een portemonnee beugel. Zo wordt dit speciale garen veelvuldig gebruikt. 

******************************
Remember the Crochet Lunch I've attented? We've got this awesome yarn, Moya. I didn't know what to do with it, untill I decided that I needed a phone cover. While I was going trough my crochet stuff, I found this purse bracket. Perfect use of my Moya yarn, so I thought.


Dit garen is te krijgen in prachtige kleuren. Het voelt heel erg zacht aan en.. het ruikt echt naar katoen plantages. Heerlijk! Het splijt niet, is compact. Doordat het met de hand geverfd is, zijn de kleuren niet helemaal gelijkmatig verdeeld. Wat een geweldig mooi effect geeft. Stoer, maar toch ook zacht. Ik ben verkocht! Wil jij meer weten over Scaapi en hun Moya yarn, neem dan even een kijkje hier !
Hieronder het eindresultaat.

*******************************
This yarn is available in beautiful colors. It has a soft feel to it and... It really smells like coton! I feel like sniffing it all the time. Because this yarn is dyed by hand, the colors are not quite evenly distributed. It gives an awesome effect. Tough, but soft and sweet. I am sold! Wanna know more about Scaapi and their yarn Moya? Take a look here !
Beneath, the endresult.
G Brouwer & Zn  sponsorden oa dit dunne garen van durable. Eerlijk gezegd had ik het al een paar keer in handen gehad, maar nooit doorgezet om het te kopen. Zo dun, was dit wel aan mij besteed? Tijdens de haakhappenning, hadden we een klein project: hunnebedden haken. Catania fine lag erbij en de Durable. Ik besloot te gaan voor het garen, waar ik al ontelbare keren mee in de handen had gestaan. Maar wat me veel te dun leek. Catania fine kende ik al. In het begin was het even wennen, maar de gewenning kwam al gauw. 
Thuis besloot ik dan ook om een mooi kleedje te maken van mijn Durable. 

******************************
G Brouwer & Zn was a sponsor as well. They sponsored several things, including this Durable coton. I looked at it several times before, but never bought it. It just looked way to tiny and I wasn't sure this would do it for me. But during the Crochet Lunch, I decided to just try it. It took some getting used to, but I was sold within in a few minutes. Back home I decided to make a doiley with this great Durable. 


Ik kwam net een paar cm tekort, doordat ik natuurlijk ook al een kleine kei had omgehaakt. Gelukkig kwam een haakvriendin van Instagram "to the rescue". Zij stuurde mij het stukje wat ik nog nodig had! Al met al heb je dus genoeg aan 1 bol Durable. Herken je het patroon al?

***********************************
I just came a few inches short, since I already crocheted a little rock with this yarn. Luckely a Instagram crochet friend came to the rescue. She send the yarn by mail, so I could finish this doiley. So in fact, one durable is enough to crochet this doiley.


Het patroon komt uit het boek: Haakgeluk 2! Grappig om het nu in mini formaat te zien he ;) 
Fijn weekend allemaal! 

************************************
The pattern comes from the book Haakgeluk 2. It's Dutch. Available in German as well!
Wishing you all a great weekend!

Love,
Frederika

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat kleedje! Ik ben ook niet van de dunne garen, maar als ik het zo zie, ga ik het misschient toch ook een keer proberen :-) Ik vind het hoesje en de portomonnee ook heel mooi geworden! Lekker zomers met de bloemetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Vind de durable echt wel een aanrader hoor. Het is ook zo ontzettend stevig. Laat je het me weten als je het hebt geprobeerd?
   Liefs,
   Frederika

   Verwijderen
 2. Wat een leuke spulletjes heb je gemaakt. Mooie portemonnee, leuk hoesje en een prachtig kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ontzettend leuk! `k Had al gereageerd op IG, maar ook hier, zo prachtig om te zien wat jullie maken, echt geweldig. Vooral de kleurencombinatie, zelf ben ik dol op fuchiaroze, hihi..! Fijne dag.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Verie! Dank je wel. Ik kan ook echt niet zonder fuchsia roze om eerlijk te zijn. Dat moet als het even kan toch altijd wel in mijn haakwerk zitten.

   Liefs,
   Frederika

   Verwijderen
 4. Wat een mooi setje! Het garen lijkt mij heel bijzonder, ik had er nog nooit van gehoord. Het fijne kleedje vind ik ook prachtig, zo leuk om die oude patronen weer in hippe varianten terug te zien komen. Ik haakte vroeger zo'n kleedje in beige. :-)
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Marijke,

   Dank je wel. Fantastisch he, om dit zo te zien. IK houd ervan. Oude styl terug brengen naar deze tijd. Mijn oma had ook zo'n soort kleedje in beige p tafel liggen. Het brengt ook altijd weer een stukje jeugdsentiment mee vind ik zelf. Ben van plan om nog veel meer van dit soort leuke kleedjes te maken!

   Liefs,
   Frederika

   Verwijderen