maandag 14 december 2015

Kerst!

Eindelijk weer een blog van mijn kant! 
In de tussentijd heb ik behoorlijk wat afgehaakt. Ik zal vandaag niet alles laten zien. De komende weken zal ik over de rest bloggen. Maar vandaag, vandaag zit ik helemaal in de kerstsfeer! Ons huisje straalt met alle lichtjes. De kerstboom, alle andere kerstige details. (is it even a word? Kerstig?) Ik geniet er zo van. Wat mij betreft is het gewoon altijd kerst. Zou het dan nog steeds zo fijn zijn? In mijn wereld wel. 


Ik haakte afgelopen weekend dit schattige rendiertje. Onze jongste dochter wilde hem al dolgraag inpikken en was not amused dat mama deze als decoratie wilde gebruiken. We hebben een deal gesloten! Zij mag er overdag mee spelen, als ze hem maar weer netjes terug zet zodra ze uitgespeeld is. We kunnen er beide mee leven ;) Het patroon kun je hier downloaden. Het is wel een Engels patroon!


Ook haakte ik Jozef en Maria en natuurlijk baby Jezus uit het boek "Haak je eigen Kerststal" van Christel Krukkert. Een erg leuk boekje, waar de gehele kerststal in staat! Het meest hilarische deel van deze kerststal vind ik de palmboom. Die heeft al menige keren op mijn lachspieren gewerkt, terwijl ik weer eens door het boekje bladerde.


Tijdens de Haak High Tea, die alweer eeuwen geleden lijkt, maar gewoon in Oktober was, kreeg ik een mooie bol Hoooked textiel garen. Ik vind het zo mooi om te gebruiken, alleen die bamboe haaknaalden... Wie heeft die ooit uitgevonden? Het doet pijn aan je handen en is totaal niet comfortabel! Ik was dan ook ontzettend blij met mijn nieuwste aanwinst! Een Clover Amour haaknaald nummer 9. Ik bestelde hem bij Wolplein samen met een haakpakket voor een omslagdoek, die ik binnenkort zal showen. Wat haakt dat fijn! Ik was al in het bezit van alle haaknaalden van dit merk tot nummer 6. Ik wil er nooit meer afstand van doen! Maar zelfs het dikke textiel garen haakt fijn met deze haaknaald. Nooit weer anders. 
Zijn ze niet leuk geworden, deze kerstklokken? Het patroon vind je hier


Ik vond het patroon van deze schattige huisjes in de Simply Haken nummer 4 van dit jaar. 


Ik voorzag ze van kleine kraaltjes die bedoelt zijn als kerstlichtjes. Ik vind ze erg leuk. Ik twijfel alleen enorm of ik er toch nog een lusje aan zal maken om ze op te hangen. Wellicht voor in de kerstboom of voor het raam? Iemand suggesties? 


Vanaf hier wil ik jullie allemaal fantastische weken wensen! Niet alleen de kerstdagen zelf, want de voorpret is al heerlijk. Geniet van al het moois, de mooie lichtjes, de fijne sfeer, de gezelligheid. Wees lief voor elkaar en voor jezelf! Gewoon omdat jij het waard bent! 

Veel liefs, 
Frederika 


12 opmerkingen:

 1. he Frederika! wat een leuk blog verhaal! ik wist niet dat je een blog had maar ik heb me meteen aangemeld ! superleuk en je hebt prachtige dingen gemaakt. ik heb natuurlijk veel op Ig gezien maar dit vind ik ook heel leuk want dan kan ik het verhaal erbij lezen! fijne dag en veel groetjes van esther (essiebirdies op IG)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Esther! Wat ontzettend leuk om je hier te zien! Ja zeker! Ik had eerst een eigen blog, maar inmiddels beheren Mabel (hipmetkleur) en ik samen dit blog. We hebben ook een facebookpagina trouwens. Super gezellig dat je ons gaat volgen! Liefs Frederika

   Verwijderen
 2. Mooie dingen haakte je. Vooral je kerststal is heel lief. De gehaakte huisjes kan je als sleutel hanger gebruiken. Een klein cadeautje voor mensen die verhuizen!
  Haak ze, groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Sofie! Wat een ontzettend goed idee! Ik geloof dat ik er nu nog maar een paar ga haken. Haha!
   Fijne dag.

   Liefs,
   Frederika

   Verwijderen
 3. Ontzettend leuk, wat een moois heb je allemaal gemaakt. Fijne kerstdagen toegewenst, geniet ervan.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Verie! Jij natuurlijk ook hele fijne dagen toegewenst! Maak er wat moois van!

   Liefs,
   Frederika

   Verwijderen
 4. Prachtige creaties. Ik snap wel dat jouw dochter het elandje in wilde pikken, hij is schattig.
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha! Dank je wel Wendy! Ik begrijp het stiekem ook wel. Maar ik hoopte eindelijk eens een knuffeltje voor mezelf te houden. Dat is mislukt. Dan maar samen delen. Misschien nog wel leuker ;)

   Liefs,
   Frederika

   Verwijderen
 5. Hele gave dingen heb je gehaakt ( had ze al voor bij zien komen op Instagram)Ik ga je hier ook volgen!

  Groetjes Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Lianne! Wat gezellig je hier ook te zien! Dank je wel!

   Groetjes,
   Frederika

   Verwijderen
 6. Die huisjes stonden ook nog op mijn planning! Goed idee met die kraaltjes! Enne...ik vind ze goed zoals ze zijn, staande als decoratie, dus zonder lusjes.
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Sigrid!
   Ze zijn zo leuk om te haken. Het gaat heel snel en je kunt er alle kanten mee op. Er een persoonlijke draai aan geven.
   Misschien laat ik ze inderdaad ook wel zo. Ze staan nu naast een foto en daar staan ze idd prima.
   Dank je voor je feedback!

   Groetjes,
   Frederika

   Verwijderen